21 Şubat 2014 Cuma

En Çok Tercih Edilen 3D Oyunlar



Ah şu oyun sever merakım beni nelere yönlendiriyor. Yakın zamanda planladığım bir çok farklı dalda bir kaç başarı elde edince şimdilerde bu branşı çoğaltıp başarı sayımı artırmayı hedefliyorum. Her zaman bu başarı tekrarlanamaz doğrusu ve sonunun nereye gideceğinide kimseler bilemez. Asıl sorun şimdi oyunlar sektöründe başlıyor ve zor rakipler karşısında başarı elde etmeyi hedefliyorum. 3D oyunların bilgisayar âlemini hızla sarmasıyla, karşımıza yepyeni grafiklere sahip başarılı oyunlar çıkıyor.  Oyun tutkunlarının özellikle tercih ettiği birçok oyun kategorisi var. Gelin o kategorilere ve oyunlara bir göz atalım;

1-      Savaş Oyunları: Bu tarz oyunlar birçok flash sitesinde bulunuyor. Elbette bugün bilgisayara indirip oynadığımız oyunlardan biraz farklı olsa da aynı hazzı yaşayabiliyorsunuz. Counter Strike gibi bir oyunun bile 3D versiyonu internette bulunuyor.
2-      Futbol Oyunları: Belli başlı bir oyun olmasa da, en güzel 3D oyunlar dediğimizde aklımıza futbol oyunları geliyor. Bu oyunlar ahım şahım grafiklere sahip olmasa da oyun siteleri üzerinden tek tık hızıyla oynanabiliniyor.
3-      3D Araba ve Motor Yarışı Simülasyonları: Bu oyun kategorisi de 3D oyunlar dediğimizde aklımıza gelen bazı oyunlardan. Araba ve motor sürdüğümüz bu oyunlarda akrobasi hareketleri yaparak puan toplamaya çalışıyoruz. Oyun genel olarak araba ve motor yarışı tutkunlarının tercihi.
4-      Park Etme Oyunları: Büyük otobüsleri, hacimli kamyonları dar alanlara park etmeye çalışıyorsunuz. Direksiyon, gaz pedalı ve birçok özelliğe erişebildiğiniz oyunlar yine 3D oyunlarda tercih edilen kategoriden.
5-      Kayak Yapma Oyunları: Buzun üstünde çeşitli akrobasi hareketleri yaparak puan topluyorsunuz. Bu oyun da kaliteden taviz vermiyor.
6-      Bowling Oyunları: Birçok bowling oyununa nazaran 3D’li bowling oyunları daha çok tercih ediliyor. Bunun sebebi kaliteli ve anlaşılır özelliklere sahip olması.

 
3D oyunlara şöyle bir baktığımızda savaş ve araba yarışlarının ağır bastığını görüyoruz. Bu tarzdaki oyunların daha çok tercih edilmesinin sebebi birçok alternatif olması. Bugün Google’a “3D oyun oyna” yazdığınızda karşınıza çeşitli siteler ve çeşitli oyunlar çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder