22 Şubat 2014 Cumartesi

3D Oyunlar



Zamanla tabi insanların bazı şeylere karşı olan beklentileri gittikçe gelişmeye ve artmaya başladı onlardan birini bu yazımızda tartışma konusu oluşturacağız. Bilindiği gibi yıllar geçtikçe bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte 8–16 bitlik oyunlar yavaş yavaş rafa kaldırıldı. Ekran kartları, mikro işlemciler, işletim sistemleri, donanım ve yazılım bileşenlerinin gelişmesi oyunların da gelişmesinde büyük rol oynadı. Bilgisayar kullanıcısı her geçen gün artmaya başladıkça o zamanın 2 boyutlu düz grafiklere sahip olan uygulamaları oyun geliştiricilerine ve elbette oyunculara yetmemeye başladı. Her gün yeni oyun çıktıkça bir önceki oyunun eksiklikleri yavaş yavaş daha belirgin hale gelmeye başlamıştı.

Yapımcılar artık kolları sıvayarak 3 boyutlu oyun tasarımına başladı ve günümüzde 3D oyunlar, flash oyun sitelerinde kullanılıyor. Araba yarışlarının ağır bastığı bu 3D oyunlarda birçok kategori var. Macera ve aksiyon zevkine varmak isteyen oyun severler genellikle 3D destekli uygulamaları tercih ediyor. Bunun yanı sıra beceri ve zeka oyunları da bulunuyor. Zeka oyunlarının da 3D oyunlar arasında önemli yeri var. Bu zeka oyunları genellikle beyin tazeleme ve beyin jimnastiği yapma açısından tercih ediliyor.

Yeni 3D oyunlarla önceki flash oyunları karşılaştırmak gerekirse şunlardan bahsedebiliriz; önceden flash oyunlarda herhangi bir çoklu oyuncu söz konusu değildi. Şimdiki oyunlarda artık bu mümkün. Çoğu oyun sayfasında da editörler tarafından çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Yarış, macera, beceri kategorilerindeki belirli oyunlarda en çok puana ulaşan oyuncular, site ekibi tarafından ödüllendiriliyorlar.Dünden bugüne gelişmekte olan oyun sektörü ilerleyen yıllar da daha da gelişip, adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder